Rada pre rodinu pri KBS realizuje projekt pastorácie snúbencov

29.03.2009 Poprad

Svit 29. marca (TASR) - Nový projekt pastorácie snúbencov začala v tomto roku realizovať Rada pre rodinu pri Konferencii biskupov Slovenska (KBS).
Pri príležitosti druhého formačného stretnutia prípravy na manželstvo slúžil dnes košický gréckokatolícky biskup a predseda rady Milan Chautur v gréckokatolíckej kaplnke vo Svite v okrese Poprad liturgiu.
Vladyka ocenil prácu laikov v príprave snúbencov a odobril nový skúšobný projekt, ktorý sa v prvej etape bude realizovať vo farnostiach.
Na celovíkendovom stretnutí sa zúčastnili manželské páry z katolíckych diecéz Slovenska (približne 50 ľudí), angažujúce sa v teréne. Stretnutie sa začalo úvodnou prednáškou o kresťanskej viere. V sobotu pokračovali prednášky na jednotlivé témy podľa pilotného projektu náuk pre snúbencov. Prednášatelia - kňazi i laici - sa venovali problematike sviatosti manželstva, kresťanského štýlu v rodine a zodpovednému rodičovstvu.
Ako informoval hovorca biskupstva Michal Hospodár, výklad podporili využitím multimediálnej elektronickej prezentácie a najmä vlastným príkladom. Po každej prednáške sa diskutovalo. "Zmyslom prednesených tém bolo zjednotiť a skvalitniť prípravu snúbencov, ktorí sa hlásia na slávenie svojho manželstva v cirkvi. Projekt oproti predošlému doplnili o antropologické témy, ktoré na základe modernej psychológie podporujú vzťahy, " dodal Hospodár.
 

Vyberte región